Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata
2017.06.14

Önkénteseit díjazta a Caritas Catolica

Kedden, egy rendhagyó gálaest keretében részesítette elismerésben az egyházmegyei karitász azokat a személyeket, akik szabadidejüket, tehetségüket, erőforrásaikat arra áldozták, hogy önkéntes módon rászoruló embertársaikon segítsenek, illetve támogatták a jótékonysági szervezet munkáját.
Önkénteseit díjazta a Caritas Catolica

A rendezvény keretében Rajna József atya, a Caritas Catolica igazgatója 70 önkéntest részesített elismerő oklevelekben, beleértve magánszemélyeket, iskolás diákokat, intézményvezetőket, valamint ifjúsági szervezetek és különböző egyesületek képviselőit. A rendezvény a Svájci-Román Együttműködési Program által finanszírozott VOLO önkéntesprogram keretében került megrendezésre.

A gálaestet számos egyházi és világi elöljáró is megtisztelte jelenlétével. Az egybegyűlteket az esemény moderátoraként Sebestyén-Sárközi Anikó köszöntötte, majd Exc. Böcskei László római katolikus megyéspüspök nyitotta meg a gálát, hangsúlyozva, hogy a mai világban fontos újjáéleszteni olyan keresztény és humán értékeket, mint a gondoskodás, szeretet és a másokra való odafigyelés – melyek mind az önkéntesség alapját is képezik.

Rajna József, a Caritas Catolica igazgatója Ferenc pápa szavait idézve arra emlékeztetett, hogy az ember – mint Isten teremtménye – esendő, és életének minden szakaszában mások segítségére szorul. Ezt követően köszönetet mondott az önkéntesség népszerűsítésére és fejlesztésére indított VOLO projekt kezdeményezőinek és mindazoknak a magánszemélyeknek, pedagógusoknak, diákoknak, akik pozitívan válaszoltak a felhívásra és csatlakoztak a Caritas által indított önkéntes-mozgalomhoz.

A rendezvényen jelen volt és felszólalt Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke is, aki elismerését fejezte ki a Caritas irányába, amiért az online is elérhető regionális önkéntes-hálózat kialakítása által egy új szintre emelték a szervezett önkéntességet. A beszédek rendjén felszólalt Arina Moș, az ASCO vezetője is, aki a szociális hivatal egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb partnerének nevezte a Caritas Catolicát és üdvözölte az önkéntes-hálózat gondolatát.

A hivatalos köszöntőket követően Nagy Hortenzia projektmenedzser ismertette a 16 hónapja tartó VOLO projekt részleteit, és levetítették a tevékenységeiről készült kisfilmet, valamint az önkéntességet népszerűsítő TV reklámot is, amely a projekt keretében készült, majd az oklevelek ünnepélyes átadása következett. Az egyénileg díjazott önkéntesek mellett elismerésben részesültek a Szent László, az Ady és a Művészeti Líceum diákjai, a Máltai Szeretetszolgálat, a Háló Egyesület, a Vár-lak ifjúsági csoport, a Diákokért Egyesület és az Élet Autizmussal Egyesület önkéntesei, valamint a Caritas által működtetett iskolai bentlakás diákjai is a karitatív tevékenységekben való részvételükért.

Az Önkéntes-gála közös vacsorázással és zenei programmal zárult. Az önkénteseknek alkalmuk nyílt elegáns keretek közt szórakozni, kikapcsolódni, szocializálódni, ez által feltöltődve és egymást megerősítve az önzetlenül, fizetség nélkül végzett jótékonysági munka fontosságában, erőt merítve a folytatáshoz. A gálán szólóénekekkel közreműködött a Caritas két önkéntese, Geambaşu Izabella és Cristina Romocea Cociuba.

Varadinet Web Development