Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata

Hírek

2018.10.09
Állj ki te is a rászorulókért! Október 17-én, a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapján gyere el, és gyújts meg egy mécsest, a Fő utcán, a Barátok temploma mellett este 19.00 órától.
2018.08.30
Három hónappal ezelőtt a Caritas követői életet mentettek az által, hogy vért adományoztak az Otthoni Beteggondozói Központunk egyik ellátottja részére. Most ismét segítségüket kérjük, ezúttal a 84 éves GAVRIL LEUCE részére, akit húgyhólyag daganattal szállítottak a Bihar Megyei Kórházba hétfőn. Állapota súlyos, a kezeléshez sok vérre lenne szüksége, a kórházban azonban csak kis mennyiségű vért tudnak a rendelkezésére bocsátani, ezért véradókra van szüksége az életben maradáshoz!
2018.08.30
Szeptember 1-én, szombaton 10–18 óra között a Nagyváradi főtéren állomásozik az országos rohammentő szolgálat „Állj készen!” (Fii pregătit!) karavánja, melynek keretében a SMURD mentőorvosai ingyenes elsősegély-képzést tartanak.
2018.04.19
Az elmúlt évek hagyományait folytatva, osztrák önkéntesek segítségével, idén is tovább folytatódott a nagyváradi Szent József Szociális Központ (egykori Szt. József Kórház) épületének felújítása. Bár a remélt jó idő helyett télies tájkép fogadta a fiatalokat, az Alsó-ausztriai HTL Mödling szakiskola 19 diákját csöppet sem tántorította el a hideg és a hóesés. Szaktanáraik Johann Schmidt és Michael Wöhrer vezetésével 2018. március 19–22. között négy napon át dolgoztak megfeszített munkával az épület első és második emeleti mellékhelyiségeinek felújításán, a Caritas Catolica önkéntes-programjának keretében.
2018.04.19
Átszelni Európa legnagyobb gleccserét, és ezáltal adományokat gyűjteni a Yuppi tábor beteg gyerekei ingyenes táboroztatására– ez Szénási Zoltán és Katona Alpár legújabb kezdeményezése. A 36, illetve a 37 éves kolozsvári fiatal évek óta sportol, múltjában megtett kilométerek ezrei és megmászott hegycsúcsok tízei szerepelnek már.
2018.03.29
A Fugyivásárhelyi Általános Iskola román és magyar szakos elemi osztályos diákjai húsvéti ajándékokkal lepték meg a Szent Erzsébet Idősotthon lakóit március 29-én, csütörtökön.
2018.02.19
A Nagyváradi Caritas Catolica önkéntesei Böcskei László megyéspüspök és Rajna József igazgató vezetésével fánkot és forró teát osztottak a Gutenberg utcai hajléktalanszálló lakóinak, 2018. február 19-én, hétfőn. A kiosztott ételt a Caritas Szociális Konyhája biztosította a tavalyi Egymillió Csillag rendezvény keretében összegyűjtött adományokból.
2018.02.15
Néha meg kell szenvedni azért, hogy az ember jót tehessen másokkal. Így jártak a Caritas Catolica fiatal önkéntesei is, akik Rajna József igazgató vezetésével február 15-én, csütörtökön felkerekedtek, hogy élelmiszer-csomagokat vigyenek a biharpüspöki szemétlerakó szomszédságában levő nyomortelepre, ahol több mint egy tucatnyi rászoruló család tengeti mindennapjait nyomorúságos körülmények között, kartonokból, furnérlemezekből és nejlon-darabokból összetákolt viskókban, fűtés, áram és ivóvíz-ellátás nélkül.
2017.10.31
Az Iskola másként program évről évre lehetőséget biztosít a diákoknak, hogy a szórakoztató és sporttevékenységek mellett önkéntességet is vállaljanak, s ez által valami jót tegyenek a közösségükben. Idén az Ady Endre Líceum mintegy félszáz diákja választotta azt, hogy a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Idősotthon kertjét megszépítse.
2017.09.26
Az idősek világnapja kapcsán ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérést szervez az egyházmegyei karitász szervezet Otthoni Beteggondozói Központjának összes kirendeltsége 2017. október 2-án, hétfőn, az alábbi program szerint:
2017.09.25
Pitó Lajos atya vezetésével a monospetri Mária Légió kilenc tagja töltött egy napot önkéntesmunkával szervezetünknél. Az akcióban résztvevő hölgyek a Caritas Catolica segélyprogramjának keretében ellátott hajléktalanok, illetve szegény családok részére szánt adományok szortírozásában nyújtottak segítő kezet. Együttes erővel összesen több mint 1500 kilogrammnyi használt ruhát válogattak szét.
2017.07.11
Június 26–29 között svájci tapasztalatcsere-úton vett részt a Nagyváradi Caritas Catolica és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet önkénteseiből és önkéntes-koordinátoraiból álló 10 fős csapat a Svájci- Román Együttműködési Program által finanszírozott VOLO projekt keretében.
2017.06.14
Kedden, egy rendhagyó gálaest keretében részesítette elismerésben az egyházmegyei karitász azokat a személyeket, akik szabadidejüket, tehetségüket, erőforrásaikat arra áldozták, hogy önkéntes módon rászoruló embertársaikon segítsenek, illetve támogatták a jótékonysági szervezet munkáját.
2017.05.05
A szociális szférában tevékenykedő civil szervezetek 2017. május 5-én újabb két találkozón vettek részt a nagyváradi Caritas Catolica által szervezett Önkéntesség Karavánja keretében. Az első találkozó színhelye a zilahi NoRo Központ volt, míg a másodiknak a szilágysomlyói Bradet szálló adott otthont. A karván 10 rászorulók megsegítésére szakosodott non-profit szervezetet és további öt olyan parókiát hozott össze, ahol a karitatív tevékenységet önkéntesek segítségével végzik.
2017.05.03
Folytatódik a Nagyváradi Caritas Catolica által a VOLO önkéntesprogram keretében indított tematikus képzéssorozat. A következő ingyenes szeminárium május 6-án, szombaton kerül megszervezésre 9–13 óra között, az egyesület új székhelyén, Nagyváradon a P-ţa. Ion Creangă 2. szám alatt (az egykori Szent József kórház épületében). Az előadás témája ezúttal a fogyatékossággal élő felnőttek megsegítse lesz, önkéntesség révén. A képzésre elsősorban a szociális szolgáltatásokkal foglalkozó civil szervezetek már aktív önkénteseit várják, de a képzés nyitott és ingyenes új önkéntesek számára is.
2017.04.22
Tíz szociális szférában működő civil szervezet önkéntesei vettek részt 2017 április 22-én szombaton, azon a tematikus képzésen, amelyet a Nagyváradi Caritas Catolica szervezett a svájci finanszírozású VOLO projekt keretében.
2017.04.14
„…amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk” – (Róma 6:4)
2017.03.17
A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet központi székhelye adott helyet a VOLO-projekt keretében március 17-én, pénteken megszervezett találkozónak, melyen szatmári civil szervezetek képviselői vettek részt. Olvass tovább ->
2017.03.13
A VOLO projekt keretében megszervezett, az Önkéntesség Karavánja elnevezést viselő szeminárium-sorozat helyszíne március 13-án Nagykároly volt. Az önkéntességről szóló barátias hangulatú beszélgetésnek a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nagykárolyi idősklubja adott otthont.
2017.02.15
A váradi Nagyállomás környékén tengődő rászorulók, illetve a hidegben hosszú órákon át várakozó utazók és többgyermekes családok részére osztottak forró teát és zsíros kenyeret február 15-én, szerdán, a Caritas Catolica önkéntesei. A szerdai megmozdulás keretében mintegy 300 adag zsíros kenyér és 200 pohár forró tea került kiosztásra. Az akcióhoz felhasznált kenyeret a biharszentjánosi Sandy Impex pékvállalat adományozta a Caritasnak.
Varadinet Web Development