Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata

VOLO civil szervezeteknek

Mi a VOLO?

A VOLO a Nagyváradi Caritas Catolica által indított projekt, amely szociális szolgáltatások terén összehozza a keresletet és a kínálatot Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben, egy online is elérhető önkéntes-adatbázis révén. A projekt a Svájci-Román Együttműködési Program keretében valósulhatott meg. Projektpartner a szatmárnémeti Caritas.

 

Hogy működik?

A civil szervezetek felirathatják azokat a projektjeiket amelyeknél szükségük van önkéntesekre a www.volonet.ro weboldalon, vagy élőben az önkéntes-koordinátoraink egyikénél (lásd a hátoldalon). A program a preferenciák alapján összekapcsolja őket a megfelelő önkéntesekkel és máris megbeszélhetik az együttműködés részleteit. A civil szervezetek ugyanakkor böngészhetnek is a feliratkozott önkéntesek között, illetve elfogadhatják vagy visszautasíthatják a jelentkezőket. A szolgáltatás teljesen ingyenes.

 

Miben segítünk mi?

A projekt keretében több mint ezer potenciális önkéntest képzünk ki, akik tisztában lesznek azzal, hogy az önkéntesség felelősséggel jár és felkészülten állnak munkába. A civil szervezeteknek mintaszerződéseket, formanyomtatványokat biztosítunk és szükség esetén segítünk a feliratkozásban. Tematikus fórumok keretében ugyanakkor felkészítjük arra, hogyan kezeljék helyesen az önkénteseket.

 

Miért hasznosak az önkéntesek egy civil szervezet számára?

  • Több emberen segíthet – meghosszabbított kar
  • Tehermentesíti a szervezetet - humán erőforrás
  • Kompetenciát pótol, lendületet, frissességet hoz
  • Reklámértékű- ismeretséget eredményez, javítja a társadalmi megítélést
  • kiterjesztheti a 2%-os kampányt 
  • az ellátottak életminőségét javítja
  • az önkéntesek, ellátottak szociális érzékenységét növeli
Varadinet Web Development