Regional volunteer network in social services
05/03/2017

Ingyenes képzés: Önkéntesség a sérült felnőttek gondozásában

Folytatódik a Nagyváradi Caritas Catolica által a VOLO önkéntesprogram keretében indított tematikus képzéssorozat. A következő ingyenes szeminárium május 6-án, szombaton kerül megszervezésre 9–13 óra között, az egyesület új székhelyén, Nagyváradon a P-ţa. Ion Creangă 2. szám alatt (az egykori Szent József kórház épületében). Az előadás témája ezúttal a fogyatékossággal élő felnőttek megsegítse lesz, önkéntesség révén. A képzésre elsősorban a szociális szolgáltatásokkal foglalkozó civil szervezetek már aktív önkénteseit várják, de a képzés nyitott és ingyenes új önkéntesek számára is.
Ingyenes képzés: Önkéntesség a sérült felnőttek gondozásában

A szombati képzés keretében szó lesz többek közt a fogyatékosság testi és lelki jeleiről, az ilyen személyekkel való hatékony kommunikáció módszereiről, illetve a fogyatékosok helyzetéről a mai társadalomban. Hangsúlyt fektetnek emellett a segítő személyére is önismeret-fejlesztő játékok, valamint kommunikációs feladatok által.

 

A részvétel díjmentes, de jelentkezéshez kötött. További információk és jelentkezés a volo.caritas@gmail.com e-mail címen, vagy a 0740203112-es telefonszámon. A szervezők ebédszünetben meleg ételt biztosítanak a résztvevőknek. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a résztvevők számára úti költséget is elszámolhatnak abban az esetben, ha az illető Nagyváradon kívüli településről érkezik. 

 

A képzéssorozat a Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben (VOLO) elnevezésű projekt keretében kerül megszervezésre, amely a Svájci-Román Együttműködési Alap társfinanszírozásával zajlik. A projekt kezdeményezője a Nagyváradi Caritas Catolica, partner a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet.

 

Varadinet Web Development