Regional volunteer network in social services

News

10/09/2018
Állj ki te is a rászorulókért! Október 17-én, a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapján gyere el, és gyújts meg egy mécsest, a Fő utcán, a Barátok temploma mellett este 19.00 órától.
08/30/2018
Három hónappal ezelőtt a Caritas követői életet mentettek az által, hogy vért adományoztak az Otthoni Beteggondozói Központunk egyik ellátottja részére. Most ismét segítségüket kérjük, ezúttal a 84 éves GAVRIL LEUCE részére, akit húgyhólyag daganattal szállítottak a Bihar Megyei Kórházba hétfőn. Állapota súlyos, a kezeléshez sok vérre lenne szüksége, a kórházban azonban csak kis mennyiségű vért tudnak a rendelkezésére bocsátani, ezért véradókra van szüksége az életben maradáshoz!
08/30/2018
Szeptember 1-én, szombaton 10–18 óra között a Nagyváradi főtéren állomásozik az országos rohammentő szolgálat „Állj készen!” (Fii pregătit!) karavánja, melynek keretében a SMURD mentőorvosai ingyenes elsősegély-képzést tartanak.
04/19/2018
Az elmúlt évek hagyományait folytatva, osztrák önkéntesek segítségével, idén is tovább folytatódott a nagyváradi Szent József Szociális Központ (egykori Szt. József Kórház) épületének felújítása. Bár a remélt jó idő helyett télies tájkép fogadta a fiatalokat, az Alsó-ausztriai HTL Mödling szakiskola 19 diákját csöppet sem tántorította el a hideg és a hóesés. Szaktanáraik Johann Schmidt és Michael Wöhrer vezetésével 2018. március 19–22. között négy napon át dolgoztak megfeszített munkával az épület első és második emeleti mellékhelyiségeinek felújításán, a Caritas Catolica önkéntes-programjának keretében.
04/19/2018
Átszelni Európa legnagyobb gleccserét, és ezáltal adományokat gyűjteni a Yuppi tábor beteg gyerekei ingyenes táboroztatására– ez Szénási Zoltán és Katona Alpár legújabb kezdeményezése. A 36, illetve a 37 éves kolozsvári fiatal évek óta sportol, múltjában megtett kilométerek ezrei és megmászott hegycsúcsok tízei szerepelnek már.
03/29/2018
A Fugyivásárhelyi Általános Iskola román és magyar szakos elemi osztályos diákjai húsvéti ajándékokkal lepték meg a Szent Erzsébet Idősotthon lakóit március 29-én, csütörtökön.
02/19/2018
A Nagyváradi Caritas Catolica önkéntesei Böcskei László megyéspüspök és Rajna József igazgató vezetésével fánkot és forró teát osztottak a Gutenberg utcai hajléktalanszálló lakóinak, 2018. február 19-én, hétfőn. A kiosztott ételt a Caritas Szociális Konyhája biztosította a tavalyi Egymillió Csillag rendezvény keretében összegyűjtött adományokból.
02/15/2018
Néha meg kell szenvedni azért, hogy az ember jót tehessen másokkal. Így jártak a Caritas Catolica fiatal önkéntesei is, akik Rajna József igazgató vezetésével február 15-én, csütörtökön felkerekedtek, hogy élelmiszer-csomagokat vigyenek a biharpüspöki szemétlerakó szomszédságában levő nyomortelepre, ahol több mint egy tucatnyi rászoruló család tengeti mindennapjait nyomorúságos körülmények között, kartonokból, furnérlemezekből és nejlon-darabokból összetákolt viskókban, fűtés, áram és ivóvíz-ellátás nélkül.
10/31/2017
Az Iskola másként program évről évre lehetőséget biztosít a diákoknak, hogy a szórakoztató és sporttevékenységek mellett önkéntességet is vállaljanak, s ez által valami jót tegyenek a közösségükben. Idén az Ady Endre Líceum mintegy félszáz diákja választotta azt, hogy a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Idősotthon kertjét megszépítse.
09/26/2017
Az idősek világnapja kapcsán ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérést szervez az egyházmegyei karitász szervezet Otthoni Beteggondozói Központjának összes kirendeltsége 2017. október 2-án, hétfőn, az alábbi program szerint:
09/25/2017
Pitó Lajos atya vezetésével a monospetri Mária Légió kilenc tagja töltött egy napot önkéntesmunkával szervezetünknél. Az akcióban résztvevő hölgyek a Caritas Catolica segélyprogramjának keretében ellátott hajléktalanok, illetve szegény családok részére szánt adományok szortírozásában nyújtottak segítő kezet. Együttes erővel összesen több mint 1500 kilogrammnyi használt ruhát válogattak szét.
07/11/2017
Június 26–29 között svájci tapasztalatcsere-úton vett részt a Nagyváradi Caritas Catolica és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet önkénteseiből és önkéntes-koordinátoraiból álló 10 fős csapat a Svájci- Román Együttműködési Program által finanszírozott VOLO projekt keretében.
06/14/2017
Kedden, egy rendhagyó gálaest keretében részesítette elismerésben az egyházmegyei karitász azokat a személyeket, akik szabadidejüket, tehetségüket, erőforrásaikat arra áldozták, hogy önkéntes módon rászoruló embertársaikon segítsenek, illetve támogatták a jótékonysági szervezet munkáját.
05/05/2017
A szociális szférában tevékenykedő civil szervezetek 2017. május 5-én újabb két találkozón vettek részt a nagyváradi Caritas Catolica által szervezett Önkéntesség Karavánja keretében. Az első találkozó színhelye a zilahi NoRo Központ volt, míg a másodiknak a szilágysomlyói Bradet szálló adott otthont. A karván 10 rászorulók megsegítésére szakosodott non-profit szervezetet és további öt olyan parókiát hozott össze, ahol a karitatív tevékenységet önkéntesek segítségével végzik.
05/03/2017
Folytatódik a Nagyváradi Caritas Catolica által a VOLO önkéntesprogram keretében indított tematikus képzéssorozat. A következő ingyenes szeminárium május 6-án, szombaton kerül megszervezésre 9–13 óra között, az egyesület új székhelyén, Nagyváradon a P-ţa. Ion Creangă 2. szám alatt (az egykori Szent József kórház épületében). Az előadás témája ezúttal a fogyatékossággal élő felnőttek megsegítse lesz, önkéntesség révén. A képzésre elsősorban a szociális szolgáltatásokkal foglalkozó civil szervezetek már aktív önkénteseit várják, de a képzés nyitott és ingyenes új önkéntesek számára is.
04/22/2017
Tíz szociális szférában működő civil szervezet önkéntesei vettek részt 2017 április 22-én szombaton, azon a tematikus képzésen, amelyet a Nagyváradi Caritas Catolica szervezett a svájci finanszírozású VOLO projekt keretében.
04/14/2017
„…amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk” – (Róma 6:4)
03/17/2017
A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet központi székhelye adott helyet a VOLO-projekt keretében március 17-én, pénteken megszervezett találkozónak, melyen szatmári civil szervezetek képviselői vettek részt. Olvass tovább ->
03/13/2017
A VOLO projekt keretében megszervezett, az Önkéntesség Karavánja elnevezést viselő szeminárium-sorozat helyszíne március 13-án Nagykároly volt. Az önkéntességről szóló barátias hangulatú beszélgetésnek a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nagykárolyi idősklubja adott otthont.
02/15/2017
A váradi Nagyállomás környékén tengődő rászorulók, illetve a hidegben hosszú órákon át várakozó utazók és többgyermekes családok részére osztottak forró teát és zsíros kenyeret február 15-én, szerdán, a Caritas Catolica önkéntesei. A szerdai megmozdulás keretében mintegy 300 adag zsíros kenyér és 200 pohár forró tea került kiosztásra. Az akcióhoz felhasznált kenyeret a biharszentjánosi Sandy Impex pékvállalat adományozta a Caritasnak.
Varadinet Web Development