Regional volunteer network in social services
02/02/2017

Önkéntességről az Eminescu gimnáziumban

Február 2-án, csütörtökön a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnáziumba is elérkezett a nagyváradi Caritas Catolica szervezésében zajló Fiatal Önkéntesek Karavánja, melynek keretében az önkéntességgel járó előnyökről, kötelezettségekről, az érvényes jogi keretről, valamint a helyi lehetőségekről világosították fel játékos formában a tanintézmény IX–XII osztályos diákjait. Az interaktív előadás keretében ugyanakkor a fiatalok is megoszthatták egymással gondolataikat, tapasztalataikat.
Önkéntességről az Eminescu gimnáziumban

„A fiatalok nagyon nyitottak és aktívak voltak. Néhányan közülük már korábban is részt vettek önkéntes tevékenységekben, a többieknek pedig szándékukban állt kipróbálni. A foglalkozás kiértékelésénél is megmutatkozott, hogy élvezték és hasznosnak tartották a képzést. Látszott rajtuk, hogy célba ért az információ” – nyilatkozták a szervezők, akik köszönetüket nyilvánították ki Hochhauser Enikő aligazgatónőnek, aki aktívan segítette a képzés szervezését, ugyanakkor a diákokkal együtt részt is vett az eseményen.

A csütörtöki nap folyamán, kisebb csoportokra osztva az Eminescu-főgimnáziumnak mintegy 110 diákja vett részt az interaktív programban. A rendezvény végén a szervezők arra buzdították a résztvevő fiatalokat, hogy interneten iratkozzanak fel a Caritas regionális önkéntes-hálózatába, amely önkéntességi lehetőséget nyújtó civil szervezeteket, és önkéntességet vállaló személyeket gyűjt egybe a www.volonet.ro weboldalon. A Fiatal Önkéntesek Karavánja, a VOLO projekt keretében, a Svájci–Román Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

Varadinet Web Development