Regional volunteer network in social services
02/03/2017

Felöltöztettük a liget fáit

A Caritas Catolica önkéntesei pénteken kötött sálakat, sapkákat és kesztyűket helyeztek ki a nagyváradi Bunyitay-liget fáira, egy rövid üzenet kíséretében, mely így szólt: „Sok szeretettel annak, akinek szüksége van rá”. A meleg holmit ennek megfelelően bármely hajléktalan, vagy szegény ember magához veheti, hogy ez által is jobban megóvja magát a hidegtől.
Felöltöztettük a liget fáit

Az akció célja azonban nem pusztán az volt, hogy a rászoruló embereket felöltöztessék a februári hidegben, hiszen ilyenfajta segítségnyújtást a Caritas Catolica rendszeres ruhaosztások és ételosztások révén nap mint nap biztosít. A kedves gesztussal szerették volna lélekben is felmelegíteni a rászorulókat – nyilatkozták a szervezők.

Az akció ugyanakkor kiválóan példázza azt, hogy egy-egy önzetlen megnyilvánulással bárki segíthet másokon. Az akció kivitelezésében a Caritas Catolica által indított regionális önkéntes-hálózat regisztrált önkéntesei segédkeztek, akik összegyűjtötték, párosították és kihelyezték az adományokból összegyűjtött kötött holmikat.

Az  önkéntes-hálózatba ugyanakkor továbbra is várják a jelentkezőket Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben. Azok a személyek, akik szívesen vállalnának önkéntességet, illetve azok a szociális tevékenységet végző civil szervezetek, amelyeknek önkéntesekre van szükségük a www.volonet.ro weboldalra való feliratkozással csatlakozhatnak a hálózathoz.

Picture gallery

Varadinet Web Development