Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata
2017.04.08 09:00
Szervező: VOLO

Ingyenes képzés önkénteseknek

Szociális szférában tevékenykedő civil szervezetek önkénteseit invitálja díjmentes képzés-sorozatra a Nagyváradi Caritas Catolica, a VOLO projekt keretében, Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben. A képzés hasznos segítséget nyújt a résztvevőknek, hogy tökéletesítsék munkájukat saját szakterületükön, illetve annak a civil szervezetnek a keretében, amelynél önkénteskednek.
Az ingyenes kurzusok szombatonként 9–13 óra között zajlanak majd, a Caritas Catolica új székhelyén, Nagyváradon a P-ţa. Ion Creangă 2. szám alatt, az egykori Szent József kórház épületében.
Ingyenes képzés önkénteseknek
A program a következő:
• Április 8, szombat – 09–13 óra – Általános szeminárium
• Április 22, szombat – 09–13 óra – Munka a hátrányos helyzetű családokkal
• Május 6, szombat – 09–13 óra – Munka fogyatékos felnőttekkel
• Május 13, szombat – 09–13 óra – Önkéntesség az idősgondozásban
• Május 20, szombat – 09–13 óra – Munka fogyatékos gyermekekkel

Az érdekelt személyek szabadon megválaszthatják, hogy melyik képzésen szeretnének részt venni, az önkéntes munka jellegétől függően, amit saját szervezetüknél végeznek. A részvétel díjmentes és a szervezők ebédszünetben meleg ételt biztosítanak a résztvevőknek. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a résztvevők számára úti költséget is elszámolhatnak abban az esetben, ha az illető Nagyváradon kívüli településről érkezik.
További információk és jelentkezés a volo.caritas@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon, a 0740203112-es telefonszámon.
A képzéssorozat a Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben elnevezésű projekt keretében kerül megszervezésre, amely a Svájci-Román Együttműködési Alap társfinanszírozásával zajlik. A projekt kezdeményezője a Nagyváradi Caritas Catolica, partner a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet.
Varadinet Web Development