Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
11.09.2021

Un Milion de Stele 2021

În această seară, flăcările solidarității au fost aprinse din nou la Oradea, în cadrul evenimentului Un Milion de Stele 2021, care, din cauza situației epidemiologice, s-a desfășurat cu porái închise, în grădina Căminului de Bătrâni Sf. Elisabeta, cu doar câțiva invitați.
Un Milion de Stele 2021

Evenimentul a fost onorat cu prezența ps. László Böcskei, episcopul romano-catolic, și viceprimarul oradiei, doamna Arina Moș. Au mai fost prezenți și în numele diferitelor departamente ale Caritasului, un îngrijitor la domiciliu, un asistent social, un medic, un asistent medical, un preot, o călugăriță franciscană, precum și șeful bucătăriei sociale și un voluntar.

Rezidenții vârstnici au urmărit evenimentele din interiorul căminului de bătrâni prin ferestre, păstrând o distanță respectabilă față de cei din afară. Un Milion de Stele este tradiționala acțiune anuală de vizibilitate a organizațiilor Caritas, în cadrul căreia participanții își exprimă solidaritatea cu semenii lor mai săraci prin aprinderea simbolică a unei lumânări. În ciuda faptului că evenimentul a avut loc într-un cerc restrâns, atmosfera a fost foarte ridicată. Fotografiile vorbesc de la sine.

Varadinet Web Development