Rețea regională de voluntariat în servicii sociale

Voluntariat virtual

Voluntariatul nu presupune neapărat prezenţă fizică. Mijloacele moderne de comunicare ne oferă posibilitatea ca o persoană să poată ajuta pe alţii, chiar de la distanţă, de exemplu acordând consultanţă de specialitate, împărtăşirea experienţelor, supervizare on-line, sau oferirea unor servicii gratuite, care nu necesită întâlnire personală. Spre exemplu: traduceri, design grafic, administrare pagină web sau pagini de socializare.

Peste tot în lume, există foarte mulţi oameni dornici să facă un bine altora, dar sunt mult prea ocupaţi pentru a jertfi multe ore din cele puţine libere, şi să-şi asume inconvenienţele unei deplasări în acest scop. Voluntariatul virtual poate oferi soluţia pentru această problemă! Există foarte multe organizaţii civile, pentru care un asemenea ajutor ar fi de importanţă majoră, având în vedere că ar completa munca pe care colaboratorii organizaţiei o depun  în practică. Ajutorul poate consta în consultanţă juridică, editare foto sau video, sprijin sufletesc oferit prin telefon beneficiarilor, etc.

Persoanele interesate, care ar putea oferi asemenea servicii, pot semnala acest lucru, bifând la înregistrare – opţiunea de „voluntariat virtual” la secţiunea „preferinţe”.

Varadinet Web Development