Rețea regională de voluntariat în servicii sociale

Ştiri

31.10.2017
Pe lângă orele educaționale și de sport, programul Școala altfel oferă posibilitatea liceenilor de a face ceva bun pentru nevoiași și pentru comunitate. Anul acesta peste 50 de elevi din Liceul Teoretic Ady Endre din Oradea au ales să înfrumusețeze grădina Căminului de bătrâni Sf. Elisabeta din cadrul Asociației Caritas Catolica Oradea.
26.09.2017
Cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, asistenții Centrului de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Asociației Caritas Catolica Oradea vor efectua măsurare gratuită de tensiune arterială și glicemie în data de 2 octombire, luni, la toate punctele de lucru din dieceză, după următorul program:
25.09.2017
Sub conducerea părintelui Pitó Lajos, nouă persoane dintre membrii Ligii Maria din Petreu au participat la muncă voluntară la Asociația Caritas Catolica Oradea. În cadrul acțiunii, participanții au oferit o mână de ajutor la sortarea hainelor pentru pachetele de ajutor oferite în cadrul programului de sprijin pentru oamenii străzii și familiile nevoiașe. Prin forța unită voluntarele au sortat în total peste 1500 de kilograme de haine folosite. La finalul zilei participanții au fost invitați la o masă caldă.
11.07.2017
O grupă de 10 persoane, formată din voluntarii şi coordonatorii de voluntari ai Asociaţiei Caritas Catolica Oradea şi a Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare, a participat la o vizită de studiu în Elveţia în perioada 26–29 iunie 2017, în cadrul proiectului VOLO, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
14.06.2017
Caritas Catolica şi-a premiat voluntarii. Marţi, Asociația Caritas Catolica a consacrat o seară de gală aparte, acelor persoane, care şi-au jertfit timpul, talentul şi forţele, spre a-i ajuta în mod voluntar pe cei nevoiaşi, respectiv, au sprijinit activitatea organizaţiei.
05.05.2017
ONG-rile active în domeniul social din judeţul Sălaj, au participat la încă două întâlniri în cadrul Caravanei Voluntariatului, organizat de Asociaţia Caritas Catolica Oradea, vineri, 5 mai 2017. Prima întâlnire a avut loc în Centrul NoRo din Zalău, iar cea de-a doua la Cabana Brădet din Şimleul Silvaniei. Caravana a întrunit 10 organizaţii non-guvernamentale care s-au dedicat ajutorării oamenilor aflaţi la nevoie, și reprezentanți de la 5 parohii care desfășoară activități caritative prin voluntari.
03.05.2017
Continuă seria de instruiri tematice gratuite, inițiate de Asociația Caritas Catolica Oradea în cadrul programului de voluntariat VOLO. Următorul seminar pe tema activitatății de voluntariat în îngrijirea persoanelor cu dizabilități va avea loc sâmbăta 6 mai, între orele 9-13, la noul sediu al asociaţiei: P-ţa Ion Creangă nr.2. La seminar sunt aşteptaţi în primul rând voluntarii deja activi din cadrul organizaţiilor civile care prestează servicii sociale, dar instruirea este deschisă şi gratuită şi pentru noii voluntari.
22.04.2017
Voluntarii a zece organizaţii civile cu activitate în domeniul social, au participat sâmbătă 24 aprilie 2017 la instruirea tematică organizată de Caritas Catolica Oradea, în cadrul proiectului VOLO finanțat din fonduri elvețiene.
14.04.2017
„…aşa cum Cristos a fost înviat din morţi prin slava Tatălui, la fel să putem şi noi să umblăm în noutatea vieţii” (Rom 6:4)
17.03.2017
Sediul central al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare a fost gazda evenimentului care a întrunit ONG-uri sătmărene pentru o dezbatere despre voluntariat în cadrul proiectului VOLO în data de 17 martie. Citeste mai departe ->
13.03.2017
"Caravana Voluntariatului" organizată în cadrul proiectului VOLO în data de 13 martie a ajuns la Carei.
15.02.2017
Mercuri, 15 februarie, voluntarii Asociaţiei Caritas Catolica au distribuit pâine cu untură şi ceai fierbinte sărmanilor ce-şi duc zilele în jurul gării, respectiv familiilor cu mai mulţi copii şi călătorilor care aşteptau în ger sosirea trenurilor. În cadrul acţiunii, s-au distribuit 300 de porţii de pâine cu untură şi 200 de pahare cu ceai fierbinte.
03.02.2017
Vineri, voluntarii Caritas Catolica au agăţat fulare, şepci şi mănuşi în copacii parcului I.C.Brătianu din Oradea, articolele tricotate fiind însoţite de un scurt mesaj : „Cu mult drag, pentru cine are nevoie”. Tricotajele călduroase pot fi luate de orice om fără adăpost sau persoană nevoiaşă, pentru a-i servi de cald.
02.02.2017
Joi, 2 februarie, Caravana Tinerilor Voluntari organizată de Caritas Catolica Oradea, a poposit şi la Liceul Naţional Mihai Eminescu. Într-o formă jucăuşă, i-au informat pe elevii claselor IX –XII, despre avantajele, obligaţiile, cadrul juridic şi posibilităţile locale aferente activităţii de voluntariat. În cadrul prezentării interactive, tinerii au avut şi ocazia de a face schimb de idei şi experienţe.
15.11.2016
Ce înseamnă să fii voluntar? În cadrul caravanei Volo am ajuns la Colegiul Naţional Kölcsey Ferenc din Satu Mare în data de 15 noiembrie și am pus această întrebare elevilor din clasa a IX-a A, B, C și F.
10.11.2016
"Caravana tânărului voluntar" în cursul zilei de 10 noiembrie a ajuns la Liceul Teologic Romano-Catolic Hám János din Satu Mare.
27.10.2016
La sediul Asociaţiei pentru Copii şi Tineri 4U din Satu Mare în data de 27 octombrie a avut loc activitatea intitulată "Biblioteca vie de promovare a oportunităţilor de voluntariat".
20.10.2016
La Bursa Locurilor de Muncă organizată în data de 20 octombrie la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare a fost prezentă și Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare.
14.10.2016
În data de 14 Octombrie, 2016 au avut loc două întâlniri tematice din cadrul proiectului VOLO între voluntarii și angajații organizațiilor partenere.
29.09.2016
Pe 29 septembrie, 2016 s-a organizat la Satu-Mare, primul Festival al Voluntarilor, cu cooptarea organizaţiilor civile locale. La acest eveniment a fost reprezentată şi Organizaţia Caritas a Diecezei Satu-Mare, prin serviciile centrului Sf. Paul, respectiv proiectul VOLO.
Varadinet Web Development