Rețea regională de voluntariat în servicii sociale

Ştiri

09.10.2018
Fii alături de cei care au nevoie de tine! Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei, Asociațiile Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica Oradea organizează evenimenul „Un milion de stele 2018” – cel mai amplu gest de solidaritate din România.
30.08.2018
Caravana “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 1 Septembrie în municipiul Oradea și va fi amplasată în Piața Unirii și duminică, 2 Septembrie, în orașul Salonta și va fi amplasată pe strada Corneliu Coposu, vizavi de Primăria Salonta. Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.
30.08.2018
În urmă cu 3 luni prietenii Caritasului au salvat o viață donând sânge pentru un pacient al Centrului de Îngrijire la Domiciliu. Acum apelăm din nou la bunătatea lor! D-nul GAVRIL LEUCE în vârstă de 84 de ani are mare nevoie de sânge. Dânsul a fost internat la Spitalul Județean Bihor, cu diagnosticul: cancer de vezica urinară. Pacientul este în stare gravă și are nevoie de multă sânge pentru tratament, însă spitalul nu îi poate asigura cantitatea zilnică necesară. De aceea el are nevoie de donatori pentru a rămâne în viață.
19.04.2018
Continuând tradiţia anilor trecuţi, în cadrul programului de voluntariat al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea, săptămâna trecută, între 19–22 martie, 19 de elevi ai Şcolii profesionale HTL Mödling din Austria au muncit la renovarea clădirii Centrului Social Sfântul Iosif (fostul Spital Sf. Iosif).
19.04.2018
Traversează cel mai mare ghețar din Europa și strângfonduri pentru taberele gratuiteorganizate copiilor bolnavi din Tabăra Yuppi- aceasta este cea mai nouă inițiativă a lui Zoltán Szénási și Alpár Katona. Tinerii clujeni în vârstă de 37, respectiv 36 de ani fac sport de mulți ani, au în istoric mii de kilometri parcurși și zeci de vârfuri escaladate.
29.03.2018
Elevii claselor 0–4 Școlii Gimnaziale Aurel Pop din Oșorhei, alături de părinții lor au pregătit prăjituri de casă, pe care ulterior le-au dăruit rezidenților Căminului Sf. Elisabeta joi, 29 martie 2018, în cadrul proiectului Învățăm să dăruim.
19.02.2018
Luni, 19 februarie 2018.,voluntarii asociaţiei Caritas Catolica Oradea, sub îndrumarea episcopului László Böcskei şi al directorului József Rajna, au distribuit gogoşi şi ceai fierbinte celor adăpostiţi la azilul de pe str. Gutenberg din Oradea. Cele împărţite au fost asigurate de cantina socială Caritas, din donaţiile adunate anul trecut în cadrul evenimentului Un milion de stele.
15.02.2018
Uneori trebuie să suferi, ca să-i poţi ajuta pe alţii. Aşa au păţit şi tinerii voluntari ai Asociaţiei Caritas Catolica, care însoţiţi de directorul Jozsef Rajna au pornit joi, 15 februarie, să ducă pachete de alimente familiilor nevoiaşe care trăiesc lângă groapa de gunoi din Episcopia Bihor, în condiţii jalnice, căsuţe improvizate din carton, plăci de furnir şi bucăţi de nailon, fără încălzire, fără curent şi fără apă potabilă.
31.10.2017
Pe lângă orele educaționale și de sport, programul Școala altfel oferă posibilitatea liceenilor de a face ceva bun pentru nevoiași și pentru comunitate. Anul acesta peste 50 de elevi din Liceul Teoretic Ady Endre din Oradea au ales să înfrumusețeze grădina Căminului de bătrâni Sf. Elisabeta din cadrul Asociației Caritas Catolica Oradea.
26.09.2017
Cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, asistenții Centrului de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Asociației Caritas Catolica Oradea vor efectua măsurare gratuită de tensiune arterială și glicemie în data de 2 octombire, luni, la toate punctele de lucru din dieceză, după următorul program:
25.09.2017
Sub conducerea părintelui Pitó Lajos, nouă persoane dintre membrii Ligii Maria din Petreu au participat la muncă voluntară la Asociația Caritas Catolica Oradea. În cadrul acțiunii, participanții au oferit o mână de ajutor la sortarea hainelor pentru pachetele de ajutor oferite în cadrul programului de sprijin pentru oamenii străzii și familiile nevoiașe. Prin forța unită voluntarele au sortat în total peste 1500 de kilograme de haine folosite. La finalul zilei participanții au fost invitați la o masă caldă.
11.07.2017
O grupă de 10 persoane, formată din voluntarii şi coordonatorii de voluntari ai Asociaţiei Caritas Catolica Oradea şi a Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare, a participat la o vizită de studiu în Elveţia în perioada 26–29 iunie 2017, în cadrul proiectului VOLO, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
14.06.2017
Caritas Catolica şi-a premiat voluntarii. Marţi, Asociația Caritas Catolica a consacrat o seară de gală aparte, acelor persoane, care şi-au jertfit timpul, talentul şi forţele, spre a-i ajuta în mod voluntar pe cei nevoiaşi, respectiv, au sprijinit activitatea organizaţiei.
05.05.2017
ONG-rile active în domeniul social din judeţul Sălaj, au participat la încă două întâlniri în cadrul Caravanei Voluntariatului, organizat de Asociaţia Caritas Catolica Oradea, vineri, 5 mai 2017. Prima întâlnire a avut loc în Centrul NoRo din Zalău, iar cea de-a doua la Cabana Brădet din Şimleul Silvaniei. Caravana a întrunit 10 organizaţii non-guvernamentale care s-au dedicat ajutorării oamenilor aflaţi la nevoie, și reprezentanți de la 5 parohii care desfășoară activități caritative prin voluntari.
03.05.2017
Continuă seria de instruiri tematice gratuite, inițiate de Asociația Caritas Catolica Oradea în cadrul programului de voluntariat VOLO. Următorul seminar pe tema activitatății de voluntariat în îngrijirea persoanelor cu dizabilități va avea loc sâmbăta 6 mai, între orele 9-13, la noul sediu al asociaţiei: P-ţa Ion Creangă nr.2. La seminar sunt aşteptaţi în primul rând voluntarii deja activi din cadrul organizaţiilor civile care prestează servicii sociale, dar instruirea este deschisă şi gratuită şi pentru noii voluntari.
22.04.2017
Voluntarii a zece organizaţii civile cu activitate în domeniul social, au participat sâmbătă 24 aprilie 2017 la instruirea tematică organizată de Caritas Catolica Oradea, în cadrul proiectului VOLO finanțat din fonduri elvețiene.
14.04.2017
„…aşa cum Cristos a fost înviat din morţi prin slava Tatălui, la fel să putem şi noi să umblăm în noutatea vieţii” (Rom 6:4)
17.03.2017
Sediul central al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare a fost gazda evenimentului care a întrunit ONG-uri sătmărene pentru o dezbatere despre voluntariat în cadrul proiectului VOLO în data de 17 martie. Citeste mai departe ->
13.03.2017
"Caravana Voluntariatului" organizată în cadrul proiectului VOLO în data de 13 martie a ajuns la Carei.
15.02.2017
Mercuri, 15 februarie, voluntarii Asociaţiei Caritas Catolica au distribuit pâine cu untură şi ceai fierbinte sărmanilor ce-şi duc zilele în jurul gării, respectiv familiilor cu mai mulţi copii şi călătorilor care aşteptau în ger sosirea trenurilor. În cadrul acţiunii, s-au distribuit 300 de porţii de pâine cu untură şi 200 de pahare cu ceai fierbinte.
Varadinet Web Development