Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
22.04.2017 09:00
Organizator: VOLO

Seminar gratuit - Voluntariat la Familii în dificultate

Participarea este gratuită, iar organizatorii oferă câte o masă caldă fiecărui participant. Menţionăm că există posibilitatea de a se rambursa costul transportului pentru participanţii care vin din localităţi din afara Oradiei.

Detalii și înscriere prin e-mail, la adresa volo.caritas@gmail.com, sau telefonic la numărul 0740203112.

Seminar gratuit - Voluntariat la Familii în dificultate
În cadrul seriei de instruiri tematice, iniţiate de Caritas Catolica Oradea, sâmbăta 22 aprilie,
între orele 9-13, la noul sediu al asociaţiei, P-ţa Ion Creangă nr.2, se organizează seminarul privind activitatea de voluntariat în ajutorarea familiilor defavorizate. La seminar sunt aşteptaţi în primul rând voluntarii deja activi din cadrul organizaţiilor civile care prestează servicii sociale, dar instruirea este deschisă şi gratuită şi pentru noii voluntari.

În cadrul instruirii de sâmbătă, vor fi abordate teme ca dinamica familiei, funcţionarea vieţii de familie, puterea de auto-ajutorare a familiei, familii în situaţii de criză, respectiv posibilităţile de intervenţii în situaţii de criză a voluntarilor. Se va pune accent şi pe persoana sprijinitorului, în cadrul unor jocuri de dezvoltare a autocunoaşterii şi teste de comunicare.

Participarea este gratuită,dar condiţionată de înregistrare. Detalii şi înscriere prin e-mail, la adresa volo.caritas@gmail.com, sau telefonic la numărul 0740203112. Organizatorii oferă câte o masă caldă fiecărui participant. Menţionăm că există posibilitatea de a se rambursa costul transportului pentru participanţii care vin din localităţi din afara Oradiei.

Seria de instruiri tematice este organizată în cadrul proiectului Reţea regională de voluntariat în servicii sociale – Bihor, Satu-Mare, Sălaj (VOLO) iniţiat de Asociaţia Caritas Catolica Oradea, şi derulat în parteneriat cu Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.Iniţiatorul proiectului este Caritas Catolica Oradea, în parteneriat cu Organizaţia Caritas al Diecezei Satu-Mare.

Varadinet Web Development