Regional volunteer network in social services
08/30/2018

Az időseknek is joguk van küzdeni az életükért – vérre van szüksége egy 84 éves beteg úrnak!

Három hónappal ezelőtt a Caritas követői életet mentettek az által, hogy vért adományoztak az Otthoni Beteggondozói Központunk egyik ellátottja részére. Most ismét segítségüket kérjük, ezúttal a 84 éves GAVRIL LEUCE részére, akit húgyhólyag daganattal szállítottak a Bihar Megyei Kórházba hétfőn. Állapota súlyos, a kezeléshez sok vérre lenne szüksége, a kórházban azonban csak kis mennyiségű vért tudnak a rendelkezésére bocsátani, ezért véradókra van szüksége az életben maradáshoz!
Az időseknek is joguk van küzdeni az életükért – vérre van szüksége egy 84 éves beteg úrnak!

VÉRCSOPORTTÓL FÜGGETLENÜL bárki adhat vért a beteg nevére. Akik segíteni tudnak és akarnak, a Nagyváradi Vérközpontban adhatnak vért, hétfőtől péntekig 7.30- 11 óra között. A véradókat kérik, hogy a formanyomtatványok kitöltésénél tüntessék fel, illetve a gyakorlati véradásnál jelezzék, hogy a vért GAVRIL LEUCE nevére adják, aki a megyei kórházban fekszik, kezelőorvosa Dr. Darius Purza.

 

Előzetes időpont-egyeztetés a 0259/434-752-es telefonszámon (Nagyváradi Vérközpont). Cím: Louis Pasteur utca 30. szám, Nagyvárad 410154

FELTÉTELEK:

Vérdonorok 18–60 év közötti, egészséges személyek lehetnek, nők esetében 50–100 kg közötti, férfiak esetében pedig 58–110 kg közötti testsúllyal. 50 év felett orvosi igazolásra is szükség van arról, hogy a donor nem szenved krónikus vagy idegrendszeri betegségekben. A véradás előtt 24 órával tilos alkoholt vagy zsíros ételeket fogyasztani, javasolt viszont nagymennyiségű szénsavmentes ital fogyasztása. Várandós, illetve szoptatós anyák számára tilos a véradás, ahogy a menstruációs periódus alatt minden nőnek. Nem adhat vért továbbá az, aki az elmúlt hat hónapban műtéten esett át, tetoválást készíttetett magának, vagy az elmúlt két hétben fogászati kezelést kapott. Kötelező ugyanakkor a megfelelő higiénia.
Részletek itt: http://www.proviataoradea.ro

Varadinet Web Development