Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
01.10.2021

Mesaj digital pentru tineri

De 1 octombrie, rezidenáii celor două cămine de bătrâni din Oradea administrate de Asociația Caritas Catolica au sărbătorit Ziua Mondială a Vârstnicilor într-un mod neobișnuit, alăturându-se așa-numitului program "Granny" al Asociației CE, oferind sfaturi de viață și mesaje elevilor din mai multe școli gimnaziale locale.
Mesaj digital pentru tineri

Pentru că situația virusului a împiedicat o întâlnire față în față, bătrânii au făcut schimb de mesaje cu tinerii în spațiul online. Conform modelului adoptat din străinătate, sfaturile vârstnicilor au fost scrise pe panouri și au fost trimise școlilor partenere sub formă de fotografii: Liceul Teoretic Ady Endre, Centrul Școlar Romano-Catolic Szent László și Liceul Reformat Lorántffy Zsuzsanna – iar elevii au trimis, de asemenea, o scrisoare de răspuns persoanelor în vârstă.

În plus, un montaj video comun a fost produs din mesaje fotografice de la diferite instituții, care a fost prezentat în școlile în cauză. Și chiar dacă comunicarea a fost puțin lentă, pregătirea mesajelor în sine a fost o experiență veselă pentru vârstnicii care locuiesc în instituții. Atmosfera zilei mondiale se reflectă, de asemenea, fidel în imagini.

Varadinet Web Development