Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
19.04.2018

Băile Centrului Sf. Iosif renovate de tineri voluntari austrieci

Continuând tradiţia anilor trecuţi, în cadrul programului de voluntariat al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea, săptămâna trecută, între 19–22 martie, 19 de elevi ai Şcolii profesionale HTL Mödling din Austria au muncit la renovarea clădirii Centrului Social Sfântul Iosif (fostul Spital Sf. Iosif).
Băile Centrului Sf. Iosif renovate de tineri voluntari austrieci

Elevii, sub îndrumarea profesorilor Schmidt Johann și Michael Wöhrer, în trei zile au tencuit mai multe încăperi de la etaj prin muncă voluntară.

„Suntem de la o școală tehnică situată în Viena. Clasa noastră are ca profil inginer în construcție și mediu. Pe lângă teorie, facem și multă practică. Școala noastră are de mulți ani o colaborare cu Asociația Caritas Catolica din Oradea pentru renovarea fostului spital Sf. Iosif. De această dată am lucrat la renovarea băilor de la etajele I. și II” – a declarat Bianca Olariu, 17 ani, elevă în anul III. de studii.

Acesta a mai adăugat: „cu toții ne-am simțit bine. Colegilor mei le place foarte mult România. Bineînțeles, e o diferență mare între Viena și Oradea, dar au fost foarte surprinși de frumusețea orașului, mai ales de centrul istoric, cu toate clădirile art nouveau. Au fost uimiți și pentru că lucrurile sunt foarte ieftine în România. Aici servești 3 mese, pe când în Austria mănânci o dată pe acei bani. În general pot să spun că colegii mei au avut o experiență foarte pozitivă în Oradea.”

Prin intermediul diaconului şi profesorului de teologie Peter Zidar, Caritas Catolica primeşte deja de şapte ani, voluntari din Austria. Renovarea Centrului Social Sf. Iosif va continua în cursul primăverii.

Varadinet Web Development