Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
03.05.2017

Instruire gratuită: Voluntariatul în îngrijirea adulților cu dizabilități

Continuă seria de instruiri tematice gratuite, inițiate de Asociația Caritas Catolica Oradea în cadrul programului de voluntariat VOLO. Următorul seminar pe tema activitatății de voluntariat în îngrijirea persoanelor cu dizabilități va avea loc sâmbăta 6 mai, între orele 9-13, la noul sediu al asociaţiei: P-ţa Ion Creangă nr.2. La seminar sunt aşteptaţi în primul rând voluntarii deja activi din cadrul organizaţiilor civile care prestează servicii sociale, dar instruirea este deschisă şi gratuită şi pentru noii voluntari.
Instruire gratuită: Voluntariatul în îngrijirea adulților cu dizabilități

 

În cadrul instruirii de sâmbătă, vor fi abordate teme ca semnele dizabilității în trup și în suflet, metode pentru comunicarea cu aceste persoane, rolul lor în societatea de astăzi. Seminarul va include o demonstrație interactivă despre îngrijirea adulților cu dizabilități, și se va discuta despre posibilitățile de implicare prin voluntariat la instituții specializate.

 

Participarea este gratuită, dar condiţionată de înregistrare. Detalii şi înscriere prin e-mail, la adresa volo.caritas@gmail.com, sau telefonic la numărul 0740203112. Organizatorii oferă câte o masă caldă fiecărui participant. Menţionăm că există posibilitatea de a se rambursa costul transportului pentru participanţii care vin din localităţi din afara Oradiei.

 

Seria de instruiri tematice este organizată în cadrul proiectului Reţea regională de voluntariat în servicii sociale – Bihor, Satu-Mare, Sălaj (VOLO) iniţiat de Asociaţia Caritas Catolica Oradea, şi derulat în parteneriat cu Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Varadinet Web Development