Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
02.02.2017

Despre voluntariat la Liceul Naţional M. Eminescu

Joi, 2 februarie, Caravana Tinerilor Voluntari organizată de Caritas Catolica Oradea, a poposit şi la Liceul Naţional Mihai Eminescu. Într-o formă jucăuşă, i-au informat pe elevii claselor IX –XII, despre avantajele, obligaţiile, cadrul juridic şi posibilităţile locale aferente activităţii de voluntariat. În cadrul prezentării interactive, tinerii au avut şi ocazia de a face schimb de idei şi experienţe.
Despre voluntariat la Liceul Naţional M. Eminescu

„Tinerii au fost foarte deschişi şi foarte activi. Câţiva dintre ei au mai participat în prealabil la activităţi voluntare, iar marea majoritate a celorlalţi era hotărâtă să se implice şi să încerce. La evaluarea interacţiunii lor, a reieşit clar că le-a plăcut instructajul, pe care l-au considerat foarte util şi interesant” – au declarat organizatorii, care i-au mulţumit directoarei adjuncte Enikő Hochhauser, care a contribuit activ la organizarea instructajului la care a şi participat, împreună cu elevii şcolii.

 

În cursul zilei de joi, împărţiţi în grupuri mai mici, 110 elevi ai Liceului Naţional M. Eminescu au participat la programul interactiv. La sfârşitul evenimentului, organizatorii i-au încurajat pe tinerii participanţi, să se înregistreze în reţeaua de voluntariat  a asociaţiei  Caritas Catolica, care  cooptează organizaţii civile care acordă posibilităţi de activitate voluntară, precum şi pe persoanele care doresc să desfăşoare asemenea activitate caritabilă – reunindu-i pe pagina web: www.volonet.ro

Caravana Tinerilor Voluntari s-a realizat în cadrul proiectului VOLO, prin co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Varadinet Web Development