Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
15.02.2017

Caritas Catolica a distribuit pâine cu untură și ceai

Mercuri, 15 februarie, voluntarii Asociaţiei Caritas Catolica au distribuit pâine cu untură şi ceai fierbinte sărmanilor ce-şi duc zilele în jurul gării, respectiv familiilor cu mai mulţi copii şi călătorilor care aşteptau în ger sosirea trenurilor. În cadrul acţiunii, s-au distribuit 300 de porţii de pâine cu untură şi 200 de pahare cu ceai fierbinte.
Caritas Catolica a distribuit pâine cu untură și ceai

Mercuri, 15 februarie, voluntarii Asociaţiei Caritas Catolica au distribuit pâine cu untură şi ceai fierbinte sărmanilor ce-şi duc zilele în jurul gării, respectiv familiilor cu mai mulţi copii şi călătorilor care aşteptau în ger sosirea trenurilor.

 

La pregătirea şi distribuirea pâinilor cu untură au contribuit tineri de la  Asociaţia Viaţă cu Autism, elevi din clasele V şi VI al Liceului Romano-Catolic Sf. Ladislau, conduşi de sora Blanka Modi, și mai mulţi voluntari individuali ai Caritas, care jertfindu-şi timpul liber, nu au precupeţit nici un efort, să pregătească totul şi să îmbunătăţească puţin ziua nevoiaşilor.

 

Pregătirile au început deja cu câteva ore înaintea acţiunii. Voluntarii au lucrat organizat şi bine-dispuşi, fiecare cu sarcinile proprii: unii ungeau feliiile de pâine, alţii puneau sare şi boia, alţii tăiau ceapă sau împachetau. Mulţumită entuziasmului voluntarilor, dar şi sentimentelor post-Valentine, boiaua a ajuns pe feliile unse în formă de inimioară roşie, stârnind şi zâmbetele celor serviţi. Ceaiul cu scorţişoară, a fost pregătit de personalul Cantinei Sociale Caritas.

 

Voluntarii au distribuit vizavi de gară timp de două ore, roadele muncii lor comune, încălzind trupul şi sufletul oamenilor care răbdau frigul. Câţiva elevi de-a V.-a,au împărţit trecătorilor fluturaşi care îmboldeau la voluntariat – şi nu fără efect, căci multă lume s-a dovedit interesată.

 

Caritas aşteaptă în continuare prezentarea acelor persoane care sunt dornice să jertfească puţin din timpul liber şi din munca lor, ca prin participarea la acţiuni similare, să-şi ajute semenii aflaţi în situaţii mai puţin norocoase. Interesaţii se pot înregistra în baza de date a voluntarilor Caritas, pe site-ul www.volonet.ro de unde vor primi e-mailuri cu informaţii despre toate acţiunile viitoare şi posibilităţile de participare în voluntariat.

 

În cadrul acţiunii, s-au distribuit 300 de porţii de pâine cu untură şi 200 de pahare cu ceai fierbinte. Pâinile au fost oferite ca donație din bunăvoința conducătorilor firmei de patiserie Sandy Impex SRL din Sântion.

Galerie foto

Varadinet Web Development