Regional volunteer network in social services

Asociatia Habitat Pentru Umanitate Beius

Asociatia Habitat Pentru Umanitate Beius
Ce este Habitat pentru Umanitate Beiuş?

Habitat pentru Umanitate Beiuş este o organizaţie creştin-ecumenică, nonprofit, căutând să elimine locuirea sărăcăcioasă din Beiuş şi din tot judeţul Bihor şi să facă din locuirea decentă o problemă de conştiinţă şi acţiune. Asociaţia invită oamenii din toate categoriile sociale să acţioneze împreună, pentru a construi locuinţe simple, decente şi sănătoase în parteneriat cu familiile în nevoie de adăpost.

Cum funcţionează ?

Habitat construieşte, renovează sau repară locuinţe în colaborare cu familiile în nevoie precum şi cu ajutorul voluntarilor locali şi internaţionali. Familiile beneficiare sunt acele familii care se află în cea mai mare nevoie de o locuinţă şi sunt selectate după principii Habitat foarte riguroase să beneficieze de o locuinţă. Ele vor lucra apoi la propria casă alături de alţi voluntari din comunitate şi la casele altor familii asemenea lor.

Finanţare

Locuinţele sunt finanţate pe mai multe căi. O parte din bani vin din ratele modice pe care le plătesc beneficiarii, o altă parte e asigurată de sponsorii şi donatorii din ţară şi străinătate care pot fi atât companii, cât şi fundaţii, biserici sau chiar persoane fizice. De asemenea, donaţiile pot fi în bani, în materiale de construcţii, terenuri sau alte bunuri.

Cum sunt selectate familiile partener?

Selecţia familiilor se face de către un comitet de selecţie compus din voluntari din comunitate care alege după următoarele criterii:

- nevoia cea mai mare de locuinţă;

- interesul şi dorinţa de a deveni parteneri în program şi de a lucra la propria casă;

- posibilitatea de a achita o rata lunară modestă. Asociaţia se bazează pe o politică nediscriminatorie foarte simplă în selectarea familiilor: nu se ţine seama de rasă, religie, naţionalitate sau sex când se face alegerea familiei.

Cine conduce Habitat pentru Umanitate Beiuş?

Un grup local de voluntari formează Adunarea Generală care numeşte din rândul său un Consiliu Director care hotărăşte apoi strategia filialei. Ei supraveghează bunul mers al asociaţiei şi veghează ca misiunea organizaţiei să fie dusa la bun sfârşit. Consiliul Director este format din persoane dedicate comunităţii, care cunosc problemele acesteia şi care doresc soluţionarea locuirii sărăcăcioase din tot judeţul Bihor.

VAT number8894178
address415200 Beiuș, Bihor, Romania
Nicolae Iorga, nr. 27
phone0259320678
fax0
e-mailcontact@habitatbeius.ro
websitehttps://www.facebook.com/habitatbeius
contact personEmil Barna, coordonator voluntari
Beiuș
Oradea
Îmbunătăţirea condiţiilor de locuire
Varadinet Web Development