Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
09.06.2018 08:00
Organizator: Asociația Organizația Caritas A Diecezei Satu Mare

Caritas Charity Walk

Acţiune de solidaritate pentru pentru copiii care au nevoie de terapie
Caritas Charity Walk
Maratonul de Solidaritate aflat la a XII-a ediție începând cu acest an va purta o denumire nouă și va avea un spirit mai tineresc, mai fresh. În procesul de regândire al unuia dintre cele mai mari acțiuni de caritate din județ s-au implicat cu drag mai multe echipe de liceeni.
Plimbarea în scop caritabil se va derula pe raza municipiului Satu Mare. În data de 9 iunie, sâmbătă la ora 8 participanții vor porni la drum din fața Catedralei Romano-Catolice și după parcurgerea unui traseu de circa 6 km vor ajunge la destinația finală: Grădina Magică, situată pe bulevardul Unirii nr. 49. În cadrul evenimentului anual de caritate al Caritas se strâng fonduri pentru dotarea grădinii senzoriale cu echipamentul necesar activităților terapeutice. Prin transformarea Maratonului de Solidaritate în plimbare caritabilă (Charity Walk) organizatorii doresc să facă evenimentul mai atractiv pentru familiile cu copii mici și pentru vârstnici.
Sponsorul principal al evenimentului este și de această dată compania Autonet. Ca în anii precedenți, aceasta oferă sprijin în proporție directă cu numărul de participanți, de aceea este foarte important să fim cât mai mulți.
Datorită elevilor Școlii de Arte, participanții care au parcurs traseul vor fi întâmpinați într-o atmosferă magică la finish. Limonada, înghețata, pogăcelele și pâinea cu unsoare vor face picnicul desăvârșit. Cei prezenți vor avea posibilitatea să cunoască munca specialiștilor Centrului de Reabilitare „Sf. Iosif” al Caritas. Prin intermediul unor jocuri interactive participanții vor putea descoperi lumea privită prin prisma unui copil cu dezvoltare atipică. Pentru mulți din cei prezenți începând cu această zi lumea va fi mai mare, mai frumoasă, mai fericită.
Vino cu noi la plimbare în data de 9 iunie, să aducem împreună speranța unui viitor mai bun și a unei vieți mai demne pentru copiii care au nevoie de terapie!
Varadinet Web Development