Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata
2018.06.09 08:00
Szervező: Asociația Organizația Caritas A Diecezei Satu Mare

Caritas Charity Walk

Szolidaritási akció egy jobb jövő esélyéért a terápiás kezelésben részesülő szatmári gyermekek számára
Caritas Charity Walk
Új névvel, új arculattal jelentkezik idén a tizenkettedik alkalommal megszervezett Caritas Jótékonysági Maraton. A megye egyik legnagyobb karitatív rendezvényének újragondolásában izgalmas kihívást láttak és aktív szerepet vállaltak lelkes helyi gimnazisták.
A nemes cél érdekében történő gyaloglás ezúttal Szatmárnémeti területén zajlik. Június 9-én 8 órakor a Székesegyház elől indulnak a résztvevők és mintegy 6 kilométer kellemes, üdítő séta után az Unirii út 49. szám alatti Varázskertbe érkeznek. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet éves jótékonysági eseménye keretében a közösség segítségét a tavaly létesített szenzoriális kert terápiás eszközökkel való felszereléséhez kéri. A Jótékonysági Maratonnak jótékonysági sétává (Charity Walk) való átalakításával a szervezők bíznak abban, hogy még több kisgyermekes család és idős számára lesz vonzó a részvétel.
A rendezvény fő támogatója idén is az Autonet Kft., mely az előző évekhez hasonlóan a részvétel arányában biztosít támogatást, ezért is fontos, hogy minél többen jöjjenek el. A Művészeti Iskola diákjainak jóvoltából varázslatos hangulat fogadja majd az érkezőket. Limonádé, fagyi, pogácsa és az elmaradhatatlan zsíros kenyér teszik majd teljessé a pikniket. A résztvevők betekinthetnek a Caritas Szent József Rehabilitációs Központjának munkájába, valamint az intézménybe járó gyermekek mindennapjaiba. Alkalmuk lesz megtapasztalni, átélni, milyen a világ egy atipikusan fejlődő gyermek szemével nézve. Sokak számára olyan nap lehet ez, melytől kezdve a világ nagyobb, szebb és boldogabb lesz.
Sétálj velünk június 9-én! Adjuk meg együtt a terápiás kezelésben részesülő gyermekek számára egy jobb jövő reményét, egy méltó élet esélyét!
Varadinet Web Development