Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata
2017.05.29 13:00
Szervező: VOLO

SociONGfest hétfőn!

A Nagyváradi Caritas Catolica szeretettel meghív minden érdeklődőt május 29-én, hétfőn 13–17 óra között, a nagyváradi Szent László téren rendezendő Szociális Civil Szervezetek Regionális Fesztiváljára (SociONGFest). Az eredetileg csütörtökre meghirdetett rendezvényt objektív okok miatt tették át hétfőre a szervezők.
SociONGfest hétfőn!
Az esemény mottója „Fedezd fel a környékeden működő civil szervezeteket! Tudd meg hol segíthetsz!”. A SociONGFest a segítségnyújtásról szól. A fesztivál keretében több mint harminc szociális téren működő non-profit szervezet mutatkozik be, s kiderül az is, hogy hol, és milyen tevékenységekben lehet részt venni önkéntesként.
A rendezvény 13 órától veszi kezdetét a főtéren, a szökőkutak környékén egy mozgalmas villámcsődülettel, melynek keretében a Caritas nagyváradi idősotthonainak lakói iskolás diákokkal közösen tornáznak majd. A tornára szeretettel várják minden érdeklődő csatlakozását, kiemelten a nyugdíjas korosztályét.
A háromórás rendezvény alatt a civil szervezetek standjainál tematikus workshopokkal, interaktív előadásokkal és információs anyagokkal várják az érdeklődőket. A bemutatókat több átfogó program is tarkítja majd. A Caritas standjainál előadást tartanak az ágybanfekvő betegek mozgatásáról, ellátásáról, a házibeteg-gondozói központ munkatársai ingyenes vérnyomás-és vércukorszint mérést végeznek. S a vállalkozó szellemű érdeklődők kipróbálhatják, hogyan tudnak végigmenni egy akadálypályán kerekesszékkel. Több nagyváradi iskola segítségével elkészítenek ugyanakkor egy hatalmas szociális festményt is. De lesz több interaktív program, nyereményjáték és koncert is.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak egy az összefogásról és segítségnyújtásról szóló színes kavalkádra, május 29-én, hétfőn.
Varadinet Web Development