Rețea regională de voluntariat în servicii sociale
14.05.2019 18:00
Organizator: VOLO

Caravană Voluntariat și Asistență Umanitară

Marți, 14 mai 2019, începând cu ora 18.00 la Cetatea Oradea, corp G, va avea loc primul eveniment din caravana națională de informare din cadrul proiectului TEACH - Asistență Tehnică în domeniul ajutorului umanitar pentru organizațiile Caritas din Europa.
Caravană Voluntariat și Asistență Umanitară
Confederația Caritas România în colaborare cu Asociația Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica organizează o caravană de informare ce are ca scop sensibilizarea cu privire la programele de ajutor umanitar și informarea publicului despre inițiativa „Voluntarii UE pentru ajutor umanitar”. Evenimentul este posibil cu sprijinul Muzeului Orașului Oradea, în frunte cu doamna director Angela Lupșea.
În cadrul caravanei va avea loc o Expoziție foto despre crizele umanitare din lume și implicarea voluntarilor, precum și o Proiecție de film. Participanții la caravană vor putea afla informații despre:
• Crizele umanitare - Ce sunt? Cum îi afectează pe oameni și mai ales pe cine?
• Ajutorul umanitar - Ce este? Cum se realizează?
• Voluntariat - De ce ar trebui să devin voluntar?
• Programul EU AID Volunteers - Ce oferă? Cum poți să devii voluntar prin acest program?

Acest eveniment este parte a proiectului TEACH și implică 6 organizații europene Caritas din Austria, Republica Cehă, Irlanda, Marea Britanie și România, precum și Caritas Europa. Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacităților tehnice în domeniul ajutorului umanitar și al managementului voluntarilor.
Grupul țintă este publicul general, dar în special potențiali voluntari, de ex: persoane care lucrează în diferite ONG-uri, studenți, personalul unor companii interesate să trimită angajați în diferite misiuni de voluntariat, dar și alte persoane interesate de voluntariat. Proiectul este cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul inițiativei „Voluntari UE pentru ajutor umanitar”. EUAV dorește să ofere cetățenilor Europeni posibilitatea de a se implica ca voluntari în programe de asistență umanitară în afară Europei. EU Aid Volunteers aduce împreună voluntari și organizații din diferite țări, oferind suport practic pentru proiecte de ajutor umanitar și contribuind la întărirea capacităților locale și adaptabilitatea comunităților afectate de dezastre.
Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: emergency@caritasromania.ro sau pe site-ul: https://projectteach.eu/ro/ ori https://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en.
Varadinet Web Development